ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΝΤΟΣ

Αυτή η εκδρομή ήταν πολύ σημαντική για μένα και για τους υπόλοιπους συμμαθητές μου. Πήγαμε στα Τ.Ε.Φ.Α.Α της Κομοτηνής και επισκεφτήκαμε το εργομετρικό κέντρο. Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι τα μηχανήματα που είχαν, που ήταν συνδεδεμένα με υπολογιστές . Μετά από εκεί επισκεφτήκαμε τις εγκαταστάσεις της Γυμναστικής Ακαδημίας. Αυτό που μου έκανε εντύπωση από εκεί είναι οι αίθουσες του χαντμπολ και δίπλα οι πισίνες με διάφορα βάθρα που ξεκινούσαν από 1 βάθρο 3 μέτρα και έφτανε στα 10 μέτρα που από εκεί έκαναν ενόργανη θαλάσσης. Επίσης η ίδια πισίνα χρησιμοποιούταν και για δύτες τα πρώτα βήματα των δυτών που από εκεί ξεκινούσαν τα πρώτα βήματά τους και στη συνέχεια στη θάλασσα και δίπλα στην πισίνα έχει μια πισίνα για αρχαρίους που εκεί μαθαίνουν κολύμπι.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Δεύτερη μέρα παραμονής στη Κομοτηνής και το έργο για το οποίο ήρθαμε ξεκίνησε . Ο πρώτος τόπος παρακολούθησης είναι οι εγκαταστάσεις των Τ.Ε.Φ.Α.Α . Αν και παλιός ο εξοπλισμός ο οποίος βρισκόταν μέσα ήταν εξαιρετικά υπερσύγχρονος για τα σημερινά δεδομένα δεδομένα . Ο σκοπός της επίσκεψης μας ήταν να παρακολουθήσουμε το σχετικό κλάδο εργομετρίας . Ήμασταν τυχεροί γιατί μόλις φτάσαμε πέσαμε πάνω σε μετρήσεις κάποιων αθλητών και έτσι είχαμε την δυνατότητα εκτός από το να ακούσουμε γι αυτό να το δούμε κιόλας . Ο κλάδος αυτός της εργομετρίας είναι πολύ χρήσιμος για τον αθλητισμό γιατί έχουμε την δυνατότητα να δούμε σε πιο στάδιο βρίσκετε ο αθλητής σε θέμα δύναμης , ενέργειας , αλτικότητας , αντοχής και στη συνέχεια με βάση τις μετρήσεις ο προπονητής να βγάλει το ειδικό πρόγραμμα για τον αθλητή του.

ΤΣΙΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Σήμερα στα πλαίσια του προγράμματος της ολυμπιακής παιδείας επισκεφτήκαμε
Τα Τ.Ε.Φ.ΑΑ . Εκεί είδαμε πολλούς χώρους όπου γίνονται διάφορα αθλήματα και αθλητικές δραστηριότητες και απολαύσαμε έναν αγώνα χειροσφαίρισης. Αυτό το μεγάλο κτίριο των Τ.Ε.ΦΑΑ περιέχει ένα κολυμβητήριο, γυμναστήριο, γήπεδο του χάντμπολ , αίθουσα για πάλη και εργαστήριο. Όλα ήταν εκπληκτικά.
Αυτό πού μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν το γυμναστήριο που περιείχε έναν τέλειο εξοπλισμό με μηχανήματα γυμναστικής . Όλα ήταν μεγάλα και μερικά από αυτά είχαν πολύπλοκους χειρισμούς . Όταν τα παιδιά μπήκαν στην αίθουσα αυτή , άρχισαν να χρησιμοποιούν τα μηχανήματα και να τα επεξεργάζονται . Ένα άλλο που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι κάθε μηχάνημα χρησιμοποιούνταν για να γυμνάσει ξεχωριστά μέρη του σώματος .


ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ

Της είκοσι του μηνός ξεκινήσαμε από τη Λίμνη για να ξεκινήσουμε την τετραήμερη εκδρομή μας. Η πρώτη μέρα πήγε πολύ καλά. Την δεύτερη μέρα ξεκινήσαμε το πρόγραμμα της εκδρομής. Για αρχή πήγαμε στα Τ.Ε.Φ.Α.Α και στην Πανεπιστημιούπολη και αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν το κλειστό γήπεδο χαντμπολ.
Το κλειστό γήπεδο ήταν μόνο για χάντμπολ αλλά και για βόλεϊ και μπάσκετ. Οι διαστάσεις του γηπέδου χαντμπολ είναι 40 μέτρα επί 20 μέτρα. Είχε πλήρη εξοπλισμό και για καλή μας τύχη αγωνιζόντουσαν στο χαντμπολ δύο ομάδες νεανίων των 7 ατόμων η κάθε μία. Η ομάδα ήταν η δοξασμένη Ξάνθη και η νεοσύστατη Κομοτηνή. Οι οποίες δεν έπαιζαν και πολύ καλά,
Οι εντυπώσεις ήταν πολλές μιας και εμείς δεν έχουμε τέτοια γήπεδα. Όταν μπήκα μέσα ένιωσα ενθουσιασμό και κατάπληξη γιατί πρώτη φορά έβλεπα κάτι τέτοιο. Και θα ήθελα να μείνω και άλλο εκεί.
Αυτές ήταν οι εντυπώσεις και η περιγραφή μου από το μέρος που μου έκανε εντύπωση πιο πολύ από τα άλλα μέρη που επισκεφτήκαμε.

ΣΟΦΙΑ ΛΙΑΣΚΟΥ

Σήμερα 21-3-04 επισκεφτήκαμε το εργομετρικό κέντρο όπου μας μίλησαν για την αντοχή αλλά και για τις αιματολογικές εξετάσεις. Μέσω ενός μαθητή μας έδειξαν το πώς θα πρέπει να αυξήσουμε την αντοχή και με ποιους τρόπους . Αργότερα επισκεφτήκαμε τα Τ.Ε.Φ.Α.Α Κομοτηνής και κάποιους χώρους όπου μας ξεναγήσανε. Παρακολουθήσαμε έναν αγώνα χάντμπολ όπου παίζανε Ξάνθη-Κομοτηνή. Είδαμε τις πισίνες όπου αθλούνται οι κολυμβητές και μας εξήγησαν κάποια πράγματα για την κολύμβηση αλλά και για τους άλλους χώρους όπου μας πήγανε. Μας έδειξαν τις σάουνες. Πάντως με ενθουσίασαν όλα αυτά. Σε πολύ μεγάλο βάθος μου άρεσε η γυμναστική ακαδημία.

ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Τη δεύτερη μέρα της διαμονής μας στην Κομοτηνή μας δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφθούμε το εργομετρικό κέντρο των Τ.Ε.Φ.Α.Α Κομοτηνής όπου και οι υπεύθυνοι του κέντρου μας έκαναν μια επίδειξη. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας είδαμε πως μπορεί κανείς να δει την αντοχή και τις άλλες φυσικές ικανότητες ενός αθλητή. Επίσης εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι οι άνθρωποι του κέντρου έπαιρναν αίμα από τον αθλητή για να δουν την αντίδραση των λεμφοκυττάρων μετά από πολύωρη άσκηση. Με τον εργομετρικό έλεγχο βοηθιέται ο προπονητής να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα προπόνησης που να μπορεί ο αθλητής να τελέσει και να αυξήσει την επίδοσή του.


NIKOΣ ΜΙΧΑΛΟΓΛΟΥ

Σήμερα γενικά δεν έχω εντυπωσιαστεί από τα πράγματα που είδαμε. Μόνο ένα πράγμα μου προσέλκυσε την προσοχή και αυτό ήταν το γυμναστήριο του και μου έφερνε μία καλή διάθεση. Ο λόγος που με εντυπωσίασε αυτό το πράγμα ήταν ότι στο γυμναστήριο της Λίμνης τα εργαλεία γυμναστικής είναι πολύ παλιά και σκουριασμένα. Όταν πήγαινα γυμναστήριο αυτό μου δημιουργούσε μία κακή διάθεση . Αλλά μόλις πήγα σε αυτό το γυμναστήριο ανέβηκε η διάθεσή μου αλλά και με κάτι δοκιμές που έκανα ανέβηκε και η απόδοσή μου. Την προσοχή μου τράβηξε η γυμνάστρια η οποία ήταν πολύ συμπαθητική και θα ήθελα κάτι παρόμοιο στο χωριό μου.


ΜΑΡΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Σήμερα 21/03/2004 επισκεφθήκαμε το κολυμβητήριο της Κομοτηνής. Ήταν πολύ όμορφα , ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκα σε τόσο μεγάλο κολυμβητήριο. Αυτό το οποίο μου έκανε φοβερή εντύπωση ήταν η καθαριότητα της πισίνας.. Πράγματι ήταν φοβερά εντυπωσιακό αυτό το συγκεκριμένο κολυμβητήριο. Είχε πολλούς βατήρες και πολύ μεγάλους , ο καθένας σε διαφορετικό ύψος ανάλογα με το επίπεδο του κάθε αθλητή. Ευτυχώς το νερό χάρη στην τεχνολογία είναι καθαρό και περιέχει την κατάλληλη ποσότητα από τα φάρμακα που χρειάζεται για να προστατεύει τους αθλητές από οποιαδήποτε μόλυνση. Ήταν καταπληκτηκά!!!


ΜΑΡΙΟΣ ΜΠΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ

Σήμερα το πρωί ξεκινήσαμε και πήγαμε στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Μας μιλήσανε για το πώς επεξεργάζονται το αίμα. Εκεί μέσα μου έκανε εντύπωση ένα όργανο γυμναστικής, το οποίο μετρά τα νιουτον και ήτανε συνδεδεμένο με υπολογιστή. Επίσης μου έκανε εντύπωση το γυμναστήριο με τα μηχανήματα της γυμναστικής και η πισίνα με τους βατήρες

ΜΑΝΟΛΗΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ

Την μεγαλύτερη εντύπωση στην σημερινή επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Τ.Ε.Φ.Α.Α, μου έκανε το κλειστό γήπεδο αθλοπαιδιών. Στο γήπεδο αυτό υπάρχουν γήπεδα χάντμπολ, βόλεϊ και μπάσκετ. Η κερκίδα είχε σχήματος ορθογωνίου παραλληλογράμμου. Επίσης εντυπωσιάστηκα από το κολυμβητήριο το οποίο είχε 2 πισίνες. Η μια είχε 8 βατήρες και η
δεύτερη, η οποία ήταν για αγώνες κατάδυσης είχε 4 βατήρες στα 3,5,7 και 10 μέτρα. Έχει κερκίδα σε σχήμα Π και έχει χωρητικότητα 2.000 ατόμων περίπου

ΚΕΧΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ-ΕΛΕΝΗ

Το πρωί της 21ης Μαρτίου του 2004 η τάξη μας Α’ Λυκείου της Λίμνης Ευβοίας σε βοήθεια με τους παράγοντες του Πανεπιστημίου προγραμμάτισαν μια επίσκεψη στο εργομετρικό κέντρο των Τ.Ε.Φ.Α.Α Κομοτηνής. Θέμα αναζήτησης σε αυτόν τον κλάδο είναι η μέτρηση και αξιολόγηση της μυϊκής προσπάθειας χρησιμοποιώντας ιδιότυπες δοκιμασίες και αποβλέπει στη μεγιστοποίηση της σωματικής απόδοσης. Μεγάλη εντύπωση μου προκάλεσε η ικανότητα αυτού του κλάδου των Τ.Ε.Φ.Α.Α να αναπτύξει ένα τόσο καλό δυναμικό προσωπικού αλλά και φοιτητών παρότι βρίσκονται σε μια περιοχή αρκετά απομακρυσμένη από τα κύρια κέντρα που ασχολούνται με αυτό το θέμα. Η χρησιμοποίηση ζωντανών παραδειγμάτων υπήρξε καταλυτική στην της λειτουργίας του κέντρου παρόλο της συνταρακτικής επίδρασης σε προσωπικό επίπεδο.


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Σήμερα στα πλαίσια της 4ημερης εκδρομής μας επισκεφθήκαμε κάποια μέρη. Ανάμεσα σε αυτά και το Τ.Ε.Φ.Α.Α. Μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε το Τ.Ε.Φ.Α.Α φυσικής αγωγής και συγκεκριμένα το εργομετρικό κέντρο, που με αυτό μετράμε την απόδοση των αθλητών. Ο υπεύθυνος μας εξήγησε με αυτό μπορούν οι αθλητές να βελτιωθούν όταν μπορούν και βλέπουν την απόδοση τους. Επίσης μας έδειξε τις εξετάσεις αίματος των αθλητών. Ήταν η πρώτη μου φορά που επισκέφθηκα το Τ.Ε.Φ.Α.Α και πραγματικά μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση.


ΚΑΛΟΥΤΣΑ ΜΑΡΙΑ

Επιτέλους , μετά από τόση ταλαιπωρία και αγωνία επισκεφτήκαμε το Τ.Ε.Φ.Α.Α .
Αρχικά , πήγαμε στο κέντρο μετρήσεων σχετικά με πολλά θέματα, που σχετίζονται με τον αθλητισμό . Εκεί οι προπονητές σε συνεργασία με τους αθλητές , μπορούν έπειτα από μετρήσεις της αντοχής τους και της δύναμης τους γενικά των φυσικών τους δυνατοτήτων τους να βελτιώσουν τις επιδώσεις τους . Μετά μεταφερθήκαμε στις καινούργιες εγκαταστάσεις όπου εκεί υπήρχε ένα γήπεδο χάντμπολ , μια αίθουσα με σάουνα για την χαλάρωση των αθλητών και τέλος μια αίθουσα γεμάτη με ειδικά όργανα γυμναστικής . Πρώτη φορά έβλεπα από κοντά κολυμβητήριο με τόσο μεγάλες πισίνες και βατήρες . Η αίθουσα ήταν τεράστια και οι πισίνες ήταν ολυμπιακών προδιαγραφών . Με μεγάλη μου χαρά μπορώ να πω πως ενώ ακόμα η εκδρομή δεν έχει τελειώσει διότι μας απομένουν δυο μέρες ακόμα , οι εμπειρίες μας είναι πολλές και υπέροχες.

ΙΩΑΝΝΑ ΝΑΝΟΥ

Σήμερα, Κυριακή 21 Μαρτίου, μου δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφτώ το εργομετρικό κέντρο των Τ.Ε.Φ.Α.Α του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, το οποίο βρίσκεται στην Κομοτηνή. Όλα ήταν υπέροχα και εντυπωσιάστηκα πάρα πολύ. Περισσότερο, όμως εντύπωση μου έκαναν τα σύγχρονα μηχανήματα που υπήρχαν εκεί. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μετρούσαν και αξιολογούσαν την προσπάθεια του κάθε αθλητή. Αυτή η εμπειρία θα μου μείνει αξέχαστη και ίσως αυτός να είναι ένας λόγος για να ακολουθήσω αυτόν τον κλάδο στο μέλλον.

ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΒΟΥΡΑ

Κατά την επίσκεψη μου στις εγκαταστάσεις των Τ.Ε.Φ.Α.Α, εντυπωσιάστηκα πολύ από την μεγαλοπρεπή πισίνα που υπήρχε εκεί. Η πισίνα αυτή είχε πέντε μέτρα βάθος και ήταν μεγάλων διαστάσεων. Η φροντίδα για τη διατήρηση της πισίνας, η οποία περιέχει νερό με διάφορες χημικές ενώσεις για την αποφυγή ενδεχόμενων μολύνσεων, είναι μεγάλη. Κάθε τρεις περίπου μήνες γίνεται έλεγχος της ποιότητας του νερού. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκαναν οι βατήρες, οι οποίοι βρίσκονταν σε διάφορα ύψη και ήταν κατάλληλα σχεδιασμένοι ώστε να αποφεύγονται τυχόν ατυχήματα. Η σημασία της πισίνας αυτής μεγάλη γιατί εκεί θα γίνονται προπονήσεις για τους ολυμπιακούς αγώνες μετά τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων.

ΘΕΟΧΑΡΗ ΑΡΕΤΗ


Εντυπώσεις από την επίσκεψή μας στα Τ.Ε.Φ.ΑΑ

Σήμερα το πρωί 21 Μαρτίου του 2004 μαζί με το σχολείο μου, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από κοντά με τη ασχολείται η εργομετρία. Μας έδωσαν μια πλήρη εικόνα για το τι ακριβώς είναι η εργομετρία, καθώς έγιναν μετρήσεις και αξιολόγηση της μυϊκής προσπάθειας ακόμα και από παιδιά του σχολείου μας. Η εργομετρία σίγουρα είναι πολύ εξειδικευμένο επίπεδο και όσοι ασχολούνται με το συγκεκριμένο κλάδο αρχίζουν από πολύ απλούστερα πράγματα. Σ ήμερα πιστεύω πώς όλοι μας μάθαμε πολλά πράγματα πάνω στο θέμα της εργομετρίας τα οποία μου ανέπτυξαν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάνω στον κλάδο αυτό, που δεν γνώριζα.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

Σήμερα, 21/3/2004 ημέρα Κυριακή στην πόλη της Κομοτηνής μου έκαναν εντύπωση οι εγκαταστάσεις και ιδιαίτερα το κολυμβητήριο . Σε αυτό το κολυμβητήριο μπορεί να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, διαθέτει δύο πισίνες που λειτουργούν με υπολογιστές. Εκεί γίνονται αγώνες πόλο, αγώνες κολύμβησης και καταδύσεων. Τα μέτρα που έχουν οι βατήρες είναι 3, 5, 7, 10 μέτρα και είναι οι πιο σύγχρονες πισίνες της Ελλάδας.


ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΙΑΣΚΟΥ

Σήμερα 21-3-04 κάναμε κάποιες επισκέψεις στην Κομοτηνή και στα Τ.Ε.Φ.Α.Α . Μεγάλη έκπληξη για μένα ήταν το κολυμβητήριο . Ποτέ μου δεν είχα δει από κοντά, μόνο από την τηλεόραση. Ήταν ένα μεγάλο κτίριο με δύο πισίνες που εκεί όπως μας είπε ο υπεύθυνος του κολυμβητηρίου θα γίνουν προπονήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ακόμα και για νέους βατήρες που κάνουν οι αθλητές τις καταδύσεις

Δημήτρης Μαγκλαβάνης

Μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε η επίσκεψη του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Το αθλητικό κέντρο αποτελούνταν από ένα γήπεδο όπου μπορούσε να παιχτεί μπάσκετ , χάτμπολ ,βόλει .Οι κερκίδες ήταν αρκετά όμορφες και χωρούσαν αρκετά άτομα .Επίσης το γυμναστήριο αν και μικρό είχε εξελιγμένα όργανα γυμναστικής .Ακόμα το κολυμβητήριο αποτελούνταν από τρεις πισίνες ,από τις οποίες η μία ήταν για καταδύσεις όπου υπήρχαν 4 βατήρες και η άλλη για αγώνες ταχύτητας όπου υπήρχαν 8 βατήρες . Το κολυμβητήριο είχε χωρητικότητα 1800 θέσεων


ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΕΤΤΑ

Σήμερα μαζί με το τμήμα της Α λυκείου πήγαμε και επισκεφτήκαμε πολλά φαντασιακά μέρη όπου διεξάγονται πολλά αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων. Τα αθλήματα που παρακολουθήσαμε και είδαμε πως διεξάγονται και πως εφαρμόζονται πρακτικά ήταν: η πάλη, το χάντμπολ και η κολύμβηση και το εργομετρικό κέντρο.
Αυτό που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση από τα 4 αθλήματα που γνώρισα σήμερα ήταν το εργομετρικό κέντρο. Μου έκανε εντύπωση γιατί αυτό το άθλημα ασχολείται σωματικά και ψυχικά για την καλή λειτουργία του σώματος .Βοηθάει στο να έχει μια καλή πίεση και σφυγμό ο άνθρωπος. Για να βοηθήσει αυτό πρέπει η εργομετρική αυτή μέτρηση να γίνει με ακρίβεια έτσι ώστε να έχει ακριβείς μετρήσεις.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ

Σήμερα επισκεφτήκαμε το Τ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής και τα διάφορα στάδια ,το γυμναστήριο και το κολυμβητήριο. Την μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε το κλειστό γήπεδο αθλοπαιδιών. Σε αυτό το γήπεδο μπορούν να διεξαχθούν αγώνες μπάσκετ, χάντμπολ, μπάσκετ και βόλεϊ. Το γήπεδο διαθέτει επίσης κερκίδα μεγάλης χωρητικότητας και γυμναστήριο με πολύ ακριβό εξοπλισμό. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο είναι ότι αυτό το γήπεδο μπορεί γρήγορα να αλλάξει από γήπεδο βόλεϊ σε μπάσκετ ή σε χάντμπολ. Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε αγώνα χάντμπολ, ο οποίος με ενθουσίασε πολύ.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ

Σήμερα, 21 Μαρτίου 2004, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής εκδρομής του Λυκείου μας επισκεφτήκαμε αθλητικούς χώρους. Όπως το κολυμβητήριο, την παλαίστρα, το γήπεδο του Handball, οι οποίοι ανήκουν στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Οι συγκεκριμένοι χώροι μου δημιούργησαν ιδιαίτερη εντύπωση διότι ήταν πάρα πολύ περιποιημένοι και οι εγκαταστάσεις υπερσύγχρονες. Επίσης, η κατασκευή αυτών των εγκαταστάσεων αποτελούν έργο δαπανηρό αλλά και ΄΄σίγουρο΄΄ έργο.

Βατίστας Τάκης

Τη δεύτερη ημέρα παραμονής μας στην Κομοτηνή επισκεφτήκαμε πάρα πολλά μέρη στα πλαίσια της εκπαιδευτικής εκδρομής του Λυκείου μας. Τα μέρη που επισκεφτήκαμε σήμερα είναι το Τ.Ε.Φ.Α.Α. , το εργομετρικό κέντρο , πήγαμε ακόμα και στο κολυμβητήριο. Είδαμε μια Παλαίστρα , ένα γήπεδο χάντμπολ και είχαμε την ευκαιρία να δούμε δυο ομάδες να αγωνίζονται. Μεγάλη όμως εντύπωση μου έκανε το εργομετρικό κέντρο που εκεί είδαμε στην πράξη κάποιες μετρήσεις που έγιναν εκεί , μας έδειξαν πως μετράνε με ένα ειδικό μηχάνημα πόσο ψηλά μπορεί να πηδήξει ένας αθλητής. Εκεί υπάρχουν ειδικά όργανα που μπορούν και μετράνε τη φυσική κατάσταση του κάθε αθλητή και έτσι ο προπονητής του αθλητή ακόλουθη μετά από αυτό ένα ειδικό πρόγραμμα ώστε να κάνει τον αθλητή να έρθει στην καλύτερη φόρμα του.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Σήμερα ξεκινήσαμε την ημέρα μας πηγαίνοντας στη Γυμναστική Ακαδημία και μετά πήγαμε στο κολυμβητήριο της Κομοτηνής. Είχε τρεις πισίνες , μία για καταδύσεις βάθους 5 μέτρων, μία για να παίζουν πόλο και μία άλλη πιο μικρή για τους μαθητευόμενους. Οι κερκίδες του κολυμβητηρίου ήταν 1800 για να κάθεται ο πολύς κόσμος. Μου άρεσε πάρα πολύ γιατί δεν είχα ξαναπάει σε ένα τέτοιο κολυμβητήριο.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΚΑΝΟΓΙΑΝΝΗΣ

Τη δεύτερη ημέρα της διαμονής μας στη Κομοτηνή επισκεφθήκαμε εκτός των άλλων το κολυμβητήριο των Τ.Ε.Φ.Α.Α.
Το κολυμβητήριο έχει χωριτικότητα 1.800 ατόμων και αποτελείτε από 3 πισίνες. Μια πισίνα 25 μέτρων όπου διεξάγονται
αγώνες κολύμβησης και πόλο και άλλη μεγαλύτερη δίπλα απ’αυτή για τις καταδύσεις. Η τρίτη και μικρότερη πισίνα είναι για την προθέρμανση-αποθεραπεία. Επίσης στην πισίνα καταδύσεων
υπήρχαν 4 βατήρες με απόσταση 3,5,7,10 μέτρα απ’το νερό. Με εντυπωσίασε η τεχνολογία που χρησιμοποιήται σ’αυτα
τα σύγχρονα κολυμβητήρια για την τέλεια διεξαγωγή των αγώνων. Τέλος μάθαμε ότι το κολυμβητήριο θα εγκαινιαστεί
τον Ιούνιο και ότι μάλλον θα χρησιμοποιηθεί για προπονητικό κέντρο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων.

ΑΣΗΜΙΝΑ ΚΟΜΠΟΘΑΝΑΣΗ

Σήμερα ξεκινήσαμε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Παιδείας στην Κομοτηνή. Πήγαμε στα Τ.Ε.Φ.Α.Α και ομολογώ πως ήταν όλα εντυπωσιακά. Επισκεφθήκαμε πολλούς χώρους κυρίως γυμναστικής ακαδημίας. Πιο πολύ εντύπωση μου έκανε το εργομετρικό εργαστήριο. Ήταν η πρώτη μου φορά που πήγα και φυσικά η πρώτη φορά που είδα αυτά τα μηχανήματα. Δηλαδή που είχαν τα βάρη του αθλητή συνδεδεμένο με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή ο οποίος μετρούσε τη δύναμη του αθλητή, τα εκατοστά που σήκωνε ο αθλητής τη μπάρα και κυρίως που εξέταζαν το αίμα των αθλητών όπως επίσης μετρούν και την αντοχή τους. Αυτό βοηθάει πολύ στην άσκηση των αθλητών ξέροντας δηλαδή σε ποια κατάσταση βρίσκονται και πως μπορούν να βελτιώσουν την κατάστασή τους.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΙΖΗΣ

Από τη σημερινή μας επίσκεψη στις εγκαταστάσεις των Τ.Ε.Φ.Α.Α. αλλά και στο εργομετρικό κέντρο, μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε το ολοκαίνουργιο κολυμβητικό κέντρο, χωρητικότητας 1800 θέσεων. Το κολυμβητήριο περιείχε δύο πισίνες και μία μικρότερη στην οποία προθερμαίνονται οι αθλητές πριν τους αγώνες. Ακόμη υπάρχουν αυστηροί κανονισμοί που επιβάλλουν στους αθλητές πριν την είσοδό τους να πλένονται για να μην υπάρξει μόλυνση του νερού. Στην πισίνα στην οποία γίνονταν καταδύσεις υπήρχαν 4 βατήρες (των 3, 5, 7, 10 μέτρων). Ακόμα οι εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου περιέχουν σάουνα και πολλές άλλες ανέσεις για τη σωστή προπόνηση και προετοιμασία των αθλητών. Μάλιστα οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις μπορούν να αποτελέσουν και χώρο προετοιμασίας εθνικών ομάδων.

BΟΥΛΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Είχα την τύχη σήμερα να παρακολουθήσω από κοντά αυτά που ήθελα, δηλαδή το εργομετρικό κέντρο στην Κομοτηνή. Πρώτα πήγαμε στο γυμναστήριο και αυτά που υπήρχαν στο εκεί είναι και κάποια που θα κάνουν και στους Ολυμπιακούς αγώνες. Επίσης εντύπωση μου έκανε στο κολυμβητήριο όπου ήταν ένας κύριος και μας εξηγούσε επίσης μας πήγε και στην πάλη, στο χάντμπολ και κάποιος μας τα εξηγούσε όλα ώστε να τα καταλάβουμε όπως μας εξήγησε και τα βάρη. Τα αθλήματα που ήθελα να δω από κοντά κατάφερα και τα είδα με την εκδρομή του σχολείου στην Κομοτηνή. Το κάθε άθλημα βοηθάει πολύ στην φυσική κατάσταση και τη λειτουργία στο σχολείο. Επίσης η άσκηση καταγράφει τους σφυγμούς και τις πιέσεις στην ανάπαυση.

ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΕΛΛΥ

Προτού ξεκινήσει αυτή η εκδρομή, όλοι είχαμε αντιληφθεί ότι το πρόγραμμα θα ήταν γεμάτο και αρκετά ενδιαφέρον. Οι δραστηριότητες μας άρχισαν με την σημερινή μας επίσκεψη στο Εργομετρικό Εργαστήριο του Δ.Π.Θ, όπου και είχαμε την ευκαιρία να δούμε τον τρόπο με τον οποίο γίνονται μετρήσεις στους αθλητές έτσι ώστε να δουν το επίπεδο που βρίσκονται και να το βελτιώσουν. Ανάλογα με το άθλημα ο κάθε αθλητής μπορεί να δοκιμαστεί στο αντίστοιχο όργανο. Οι γυμναστές οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι, χειρίζονται άψογα όλα τα μηχανήματα. Αυτά τα τεστ είναι απαραίτητα για κάθε αθλητή ο οποίος θέλει να γυμνάζετε σωστά και να μην έχει τραυματισμούς και όλοι ευχόμαστε αυτά τα εργαστήρια να πληθύνουν και να είναι προσβάσιμα σε όλους τους αθλητές.

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ

Μετά από πολλές προσπάθειες των καθηγητών του σχολείου μου, εγκρίθηκε η 4ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Κομοτηνή, για την επίσκεψή μας στις εγκαταστάσεις των Τ.Ε.Φ.Α.Α. . Οι εντυπώσεις μου από την επίσκεψή αυτή, ήταν πολλές….
Μεγαλύτερη όμως εντύπωση μου έκανε το κλειστό γυμναστήριο κολυμβητηρίου. Το κολυμβητήριο αυτό ήταν πολύ μεγάλο. Περιείχε πάρα πολλά καθίσματα, τριγύρω, προβολείς και δύο πισίνες στη μέση όπου ο έλεγχος του νερού γίνεται από ειδικούς κάθε 3 μήνες. Στις πισίνες αυτές γίνονται πολλά αθλήματα. Γι' αυτό το κολυμβητήριο μας μίλησε ένας ξεναγός και έμαθα πολλά πράγματα που με εντυπωσίασαν πάρα πολύ και γι' αυτό δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το πανέμορφο κολυμβητήριο.