πρόγραμμα ολυμπιακής παιδείας με την σύμπραξη των σχολείων του Ελυμνίου

Ενιαίο Λύκειο Λίμνης-Γυμνάσιο Λίμνης
Δημοτικά σχολεία Λίμνης &Ροβιών

Αναλυτική περιγραφή του περιεχομένου της δράσης

Το πνεύμα των Ολυμπιακών αγώνων μέσα από τα ιστορικά βιβλία τις διηγήσεις και τις περιγραφές των πολυμέσων διαχέεται με διαφορετικό τρόπο και ένταση σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας . Οι αξίες που γκρέμιζαν κάστρα για να υποδεχτούν τους Ολυμπιονίκες μέχρι τον θρίαμβο του Κεντέρη και της Πατουλίδου, διαχρονικά γεμίζουν με υψηλά ιδανικά την νεολαία μας.
Στα επαρχιακά σχολεία του Ελυμνίου η ανάδειξη αυτών των ιδανικών περνάει μέσα από την αναβίωσή τους στις τοποθεσίες Ολυμπιακών γεγονότων (Ολυμπία, Καλλιμάρμαρο, Μαρούσι) με στόχο την ιστορική αναλυτική ενημέρωση μικρών και μεγάλων μαθητών από το δημοτικό έως το Λύκειο.
Επίσκεψη στη έδρα της Ολυμπιακής επιτροπής και ενημέρωση γύρω από ζητήματα δράσης της όπως ο εθελοντισμός, τα έργα και οι δυνατότητες συνεισφοράς του Ελυμνίου στην κοινή προσπάθεια.
Με την συμβολή των διδασκόντων τους οι μαθητές θα γνωρίσουν τους χώρους και τους τόπους της ιστορίας των Ολυμπιακών στη χώρα μας, θα καταγράψουν τις εντυπωσιακές λεπτομέρειες με πεζά κείμενα, ποιήματα, φωτογραφίες και βίντεο
Η ολοκλήρωση αυτής της πορείας θα γίνει στα πλαίσια τοπικών εκδηλώσεων όπως τα Ελύμνια 2003 όπου τα συμπράττοντα σχολεία θα παρουσιάσουν αθλητικούς αγώνες αναβίωσης του αρχαίου ολυμπισμού, (αγώνες σταδίου, πάλης, αναπαράσταση αρχαίας τελετής απονομών) μέχρι την σύνδεσή του με τους σύγχρονους ολυμπιακούς και παραγκωνισμένα αθλήματα όπως αυτό της κωπηλασίας ιστιοπλοΐας καγιάκ με την συνδρομή του Ναυτικού Ομίλου Λίμνης.
Παράλληλα άλλες ομάδες μαθητών από μεγαλύτερες τάξεις θα αναλάβουν την παρουσίαση και το στήσιμο εκθέσεων και εκδηλώσεων με φωτογραφικό , ηχητικό και κινηματογραφικό υλικό από την πορεία τους σε Ολυμπία- Καλλιμάρμαρο- Μαρούσι-Ελύμνιο.
Οι εκδηλώσεις θα παράγουν ένα συνολικό ενιαίο οπτικοακουστικό υλικό το οποίο θα κωδικοποιηθεί και θα εκδοθεί σε έντυπη πολυσέλιδη έκδοση περιοδικού ή εφημερίδας και cd rom,
Θα γίνει ταυτόχρονη προώθηση των παραπάνω θεμάτων από πολυμεσικές εφαρμογές στο διαδίκτυο με τη δημιουργία από τις σχολικές μονάδες ειδικού χώρου που θα φιλοξενεί τις δραστηριότητες.